DSC_0184 copy

DSC_0193 copy

 

Nu längtar jag efter jul och att få hänga upp julstjärnorna i fönstren, baka med saffran och pepparkakskryddor och köpa hem hyacinter. Idag kunde jag inte hålla mig längre även om det bara är mitten på november , jag bakade dessa goda pepparkakscookies. Pepparkaskryddor går ju att använda i så mycket mer än i traditionella pepparkakor och dom här kakorna passar perfekt till kaffet eller till glöggen. Givetvis delar jag med mig av receptet.

125 g smör

1 ½ dl farinsocker

1 dl ljust muscovadosocker

3 ½ dl vetemjöl

1 ägg

2 tsk bakpulver

1 msk pepparkakskryddor

1 dl hackad ljus choklad

1 dl hackad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.  Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget. Tillsätt de andra ingredienserna och forma till en deg. Gör små runda bollar av degen ( ca 25 st) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ca 15 min.

Ät och njut!

Views All Time
Views All Time
609
Views Today
Views Today
1

One thought on “Ljuvligt goda pepparkascookies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *