Ledig måndag

dsc_0203b

dsc_0197b

dsc_0209b

Det är så skönt att börja veckan med en ledig dag man slipper den där söndagsångesten och man slipper börja veckan med att kliva upp i ottan. Jag och mitt lilla hjärta tillbringade förmiddagen med vänner ute i skogen med lek och bus och kurragömma bland stenarna. Även om det har varit grått och trist ute är det faktiskt ganska skönt att komma ut en stund och få lite luft och dagsljus. Det är så lätt till att en dag försvinner och så på kvällen kommer man på att man inte ens har varit utanför dörren på hela dagen.

Jag är storkonsument på granola men ibland tröttnar man på utbudet i affären och i eftermiddags fick jag tummen ur och gjorde min egen. Att göra en sats själv är inte särskilt svårt och det tar faktiskt inte så lång tid heller. Dessutom har man kolla på vad den innehåller och man kan ju lägga till lite mer av det där man tycker är extra gott som nötter i mitt fall. Så imorgon kan jag se fram emot min frukost lite extra mycket.

 

Lite av varje

DSC_0027b DSC_0037b copy

DSC_0190b copy  DSC_0201c

DSC_0252b DSC_0243b

Här har det inte blivit någon uppdatering på riktigt länge men jag ska försöka bättra mig. Framför allt för min egen skull, för en blogg är ett perfekt ställe att samla några av mina favoritbilder och sedan kunna gå till baka och titta på dom. Tiden springer iväg som vanligt och senaste veckan har jag prioriterat ann njuta av det härliga försommarvädret. Lite bilder har det förstås blivit några av dom har hamnat på instagram. Jag har skaffat mig ett instagramkonto typ hundra år efter alla andra vilket jag egentligen borde ha gjort för längesedan jag som älskar bilder och att fota. Så vill man hitta mig där heter jag saramornestedt.

För någon vecka sedan var jag och min kompis Anna ute och fotade körsbärsblommor, dom är så vackra och ljuset är fantastiskt fint på kvällarna. I början på april hade jag Elvira på besök igen, jag fotade henne när hon var nyfödd. Nu är det full fart på det lilla busfröet, jag skulle försöka fånga henne på bild när hon satt men det var betydligt roligare att krypa iväg men var gör väl det när humöret är på topp. Hortensian på bilden längst ner var jag tvungen att knäppa en bild på också, dom är ju så fina och jag har faktiskt lyckats att hålla liv i den. Som vanligt har det blivit lite bakning jag är ju som bekant väldigt svag för hembakade kakor.

Melvin

DSC_01242

DSC_01353 copy

DSC_01052 copy

DSC_01672 copy

I november blev jag faster till den här lille killen! Ännu en liten goding att fotografera, det gäller att passa på när det finns små bebisar i ens närhet. Tänk att man kan vara så liten att man får plats i en liten korg! Bilderna är tagna i december så jag tror inte att han är mer än tre veckor här.

 

Maja

DSC_0069b copy

DSC_0051b copy

DSC_0017b copy

DSC_0095b copy

I december blev det inte mycket fotat och det nya året inleddes med influensan men nu hoppas jag att fotoinspirationen kommer tillbaka. I början på sommaren fotade jag Maja som då bara var någon månad. Nu har hon redan blivit 7 månader och jag fick den stora äran att fota henne igen. Så himla roligt att få fånga denna pigga och glada lilla tjej på bild.

Frida och magen

DSC_0409 copy DSC_0413 copy DSC_0378 copy

DSC_0373 copy DSC_0394 copy

I den här magen bor en liten bebis som jag ska bli faster till senare i höst. Idag hade vi födelsedagsfirande för dottern och när vi hade kalasat färdigt passade jag på att föreviga Fridas fina mage på bild. Sjön var stilla och spegelblank och kvällsljuset var perfekt för fotografering.

 

Födelsedag

DSC_0224 copy DSC_0093

Idag är ingen vanlig dag för det är Ebbas födelsedag! Födelsedagen firades med paket och glasstårta och mer kalas blir det till helgen. Tjejen har fått pippi på Pippi, så det blev en Pippidocka, lilla Gubben och en kaffeservis med pippi i present. Pippidockan och Lilla Gubben fick följa med upp i sängen och hade hon fått bestämma hade hon nog fortfarande hållit kafferep. Bilderna är tagna tidigare i sommar, min plan var att åtminstone få en bra bild på glasstårtan och ett par bilder på födelsedagstjejen men icke. Den stackars glasstårtan såg rätt havererad ut när den började smälta och lilltjejen var för upptagen för att titta in i kameran.