Oktoberkväll

DSC_0098 copy

DSC_0104 copy

igår kväll när jag stod och skalade potatis såg det ut så här utanför fönstret och då kunde jag inte låta bli att släppa det jag höll på med och ge mig ut och fånga dessa vackra färger. Himlen såg alldeles eldig ut och det blir så fina kontraster när träden ser svarta ut. För övrigt tycker jag att det känns lite jobbigt att det blir mörkt så tidigt på kvällen, det är så lätt att sätta sig i soffan och bli kvar där.

Höstfärger

DSC_0091

DSC_0084

DSC_0087

Här har det inte blivit några nya bilder på ett par veckor men igår gav jag mig ut en liten stund för att fånga alla vackra höstfärger på bild. Det gäller att passa på innan alla löv har fallit av träden. Resten av söndagen tillbringades i stan för uppdatering av höst och vintergarderåben framför för dotterns del, skönt att ha jacka och overall fixat för rätt vad det är kommer det säkert att behövas.

Kolasnittar

DSC_0040

DSC_0043 copy

Idag hade jag några timmar för mig själv här hemma, mannen och dottern var på Leos lekland och roade sig. Måste säga att det är rätt skönt att få dona lite i lugn och ro en stund, det händer inte särskilt ofta. Jag passade på att göra lite tråkiga måsten som att städa och tvätta men jag hann också med att att baka. Dock inga kanelbullar trots att det är kanelbullens dag, jag gillar verkligen kanelbullar men det tar ju sin tid att baka, det blev klassiska kolasnittar som går betydligt mycket snabbare att baka.

100 g smör

1 dl råsocker

2 msk sirap

1 msk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, råsocker, vaniljsocker och sirap.  Tillsätt därefter vetemjöl och bakpulver och blanda till en deg. Rulla till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till längderna lite grann. Grädda i ugnen ca 14 min.