Söndag

DSC_0092

DSC_0091

DSC_0096

DSC_0100

DSC_0098

Så var det söndag igen, det blev en lugn och skön helg och idag blev det en liten utflykt till Öland. Jag fick ett tips för ett tag sedan på en ny liten pärla på Öland, ett café och Bed and Breakfast heter StrandNära. Det är ett av mina favoritnöjen att hitta nya caféer med gott fika och det här var verkligen värt ett besök. Goda mackor och kakor i en väldigt mysig miljö med gammaldags inredning, miljön är halva grejen när man är och fikar tycker jag. Ett stort plus var att det är hembakat och ekologiskt.

Sista dagen på semestern

DSC_0222

DSC_0236

 

Idag är det sista dagen av fyra veckors föräldraledighet och fyra veckors semester. Imorgon är det tillbaka till vardag, jobb, dagis och rutiner. Vi börjar veckan med ledig dag eftersom jag inte jobbar heltid, vilket inte är så dumt framförallt inte när man har små barn. I vanliga fall brukar jag tycka det är ganska skönt med höst och rutiner efter sommaren men i år känner jag mig inte riktigt färdig och mätt på sommar och värme, antagligen för att den inte riktigt infann sig. Jag hoppas verkligen på en varm, fin och solig höst istället.

Blåbärsskogen

DSC_0064

DSC_0085

 

Det blev en tur till blåbärsskogen med mamma framåt kvällskvisten igår. Det finns ganska så mycket bär ute i skogen och det är inte fel att ha i frysen och plocka fram när man är sugen på att baka en paj eller bara lägga på yoghurten till frukost. Skulle nog gissa på att jag fick i hop runt 1,5 liter, jag hade nog kunnat stanna i skogen en stund till om det inte vore för myggen. jag hoppas på att det blir en vända till ut i blåbärsskogen innan säsongen är över, men det är ju det där med tiden, tänk om dygnet kunde ha några timmar till.