Ledig måndag

dsc_0203b

dsc_0197b

dsc_0209b

Det är så skönt att börja veckan med en ledig dag man slipper den där söndagsångesten och man slipper börja veckan med att kliva upp i ottan. Jag och mitt lilla hjärta tillbringade förmiddagen med vänner ute i skogen med lek och bus och kurragömma bland stenarna. Även om det har varit grått och trist ute är det faktiskt ganska skönt att komma ut en stund och få lite luft och dagsljus. Det är så lätt till att en dag försvinner och så på kvällen kommer man på att man inte ens har varit utanför dörren på hela dagen.

Jag är storkonsument på granola men ibland tröttnar man på utbudet i affären och i eftermiddags fick jag tummen ur och gjorde min egen. Att göra en sats själv är inte särskilt svårt och det tar faktiskt inte så lång tid heller. Dessutom har man kolla på vad den innehåller och man kan ju lägga till lite mer av det där man tycker är extra gott som nötter i mitt fall. Så imorgon kan jag se fram emot min frukost lite extra mycket.

 

Oktoberkväll

DSC_0098 copy

DSC_0104 copy

igår kväll när jag stod och skalade potatis såg det ut så här utanför fönstret och då kunde jag inte låta bli att släppa det jag höll på med och ge mig ut och fånga dessa vackra färger. Himlen såg alldeles eldig ut och det blir så fina kontraster när träden ser svarta ut. För övrigt tycker jag att det känns lite jobbigt att det blir mörkt så tidigt på kvällen, det är så lätt att sätta sig i soffan och bli kvar där.

Höstfärger

DSC_0091

DSC_0084

DSC_0087

Här har det inte blivit några nya bilder på ett par veckor men igår gav jag mig ut en liten stund för att fånga alla vackra höstfärger på bild. Det gäller att passa på innan alla löv har fallit av träden. Resten av söndagen tillbringades i stan för uppdatering av höst och vintergarderåben framför för dotterns del, skönt att ha jacka och overall fixat för rätt vad det är kommer det säkert att behövas.

Skördefest

DSC_0360

DSC_0346

DSC_0329

DSC_0352

DSC_0331

Vilken helg det blev! Fredagen bjöd på middag med goda vänner och i lördags blev det en tur till Ölands skördefest. Jag trodde faktiskt inte det skulle bli av men jag lyckades övertala mannen att följa med. Det börjar bli lite av en tradition och jag tröttnar inte för det finns så många olika ställen att besöka. Det blev lite inhandling av blommor och grönsaker och ett besök på mormors surdegsbageri i Stora Rör och givetvis köpte vi med oss bröd och kardemummabullar. Jag skulle nog säga att dom har världens bästa kardemummabullar, kan tänka mig att lite av hemligheten är mycket smör. Idag har vi mest passat på att vara ute i det fina höstvädret.

September

DSC_0944 copy

Tänk att vi redan har gått in i september månad! Det känns i luften att det går mot höst, det är kallare på morgonen när man cyklar till jobbet och det blir mörkt tidigt på kvällen, i söndags när jag var ute och sprang fick till och med reflexvästen åka på. Alla årstider har sin charm, det går inte att komma ifrån att det är väldigt vacker ute när träden börjar skifta i gult och rött. Ljung tycker jag hör hösten till, den här bilden är dock tagen förra hösten och jag är tveksam till om det blir någon ljung i mina krukor i år. Vi håller på att göra om hela vår tomt och just nu är det en enda stor sandlåda så jag är glad om vi hinner så in gräs i höst, med andra ord inte så står ide att pynta i trädgården.