I söndags firades det födelsedag och givetvis serverades det tårta. Jag har snöat in på cheescakes och här är en variant på med hallon och choklad. Receptet är hämtat ur boken fyra årstider av Anne-Charlotte Andersson. Jag har dock ändrat lite i orginalreceptet, här kommer min variant.
Botten
3 ägg
4 dl socker
150 g smält smör
2 dl mjöl
1 kryddmått salt
2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
Fyllning
200g Phiadelphiaost
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade hallon
Gör så här
Botten
Rör ihop ägg med sockret. Smält smöret. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Häll i mjölblandningen i äggblandnigen och sist det smälta smöret. Grädda i 175 grader i en rund form i ca 30 min.
Fyllningen
Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, ett i taget. Vispa grädden ganska s hårt och vänd ner den tillsammans med hallonmos. Häll smeten över botten. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
Så härlig den såg ut Sara!
Åh va god den ser ut. Glad jag blir att boken används 🙂