DSC_0336

Dessa goda frallor bakade jag i helgen när vi hade kalas. Det är så gott med hembakat bröd och det blir så stor skillnad på hembakat och industribakat bröd som säljs i affären. Bäst är dom nygräddade och fortfarande lite varma så att smöret smälter när man brer dom.

50 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

2 tsk salt

2 msk honung

3 dl grahamsmjöl

10 dl vetemjöl special

Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunker och rör ut med degvätskan, salt, honung och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och jäs i ca 45 min under bakduk. Dela i ca 24 bitar och baka ut till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs i ca 30 min under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över svart och vita sesamfrön. Grädda i ugnen ca 10 min på 225 grader.

 

 

 

 

Views All Time
Views All Time
238
Views Today
Views Today
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *