DSC_0419

DSC_0420

 

En Blogg jag ofta besöker för att få bakinspiration är Söta saker, månadens sötsak är småkakor och eftersom jag är vansinnigt förtjust i just småkakor måste jag bidra med en favorit. Mördegskakor med choklad, i orginalreceptet från sju sorters kakor ska det vara pepparmyntsolja men det brukar jag hoppa över eftersom jag tycker det blir godare utan.

1 dl florsocker

200g smör

1 dl potatismjöl

4 dl vetemjöl

100 g choklad

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda socker, smör och mjöl till en deg. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en gör en fördjupning i kakans mitt. Grädda i ugnen i 10 min. Smält chokladen och fyll fördjupningen i kakan med chokladen.

Views All Time
Views All Time
1780
Views Today
Views Today
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *