Chokladbollar

DSC_0023b

DSC_0031b

DSC_0025b

Tänk att man kan bli så sugen på chokladbollar ibland, vissa saker blir man nog aldrig för gammal för. Jag brukar köra min smet i matberedaren så att havregrynen smulas sönder ordentlig och för att det inte ska bli några smörklumpar. Jag rullade mina chokladbollar i rostad kokos den här gången, inte så jättestor smakskillnad men det blev rätt så fint.

100 g smör

1,5 dl socker

3 dl havregryn

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

2 msk kallt kaffe

Blanda alla ingredienser i matberedaren.  Forma till runda bollar och rulla i kokos, pärlsocker, strössel eller vad man nu gillar.

En dagsutflykt till Ronneby

DSC_0010b

DSC_0019b

DSC_0020b

Egentligen hade var planen att ta tag i något av alla projekten som behöver bli färdiga här hemma igår men det blev en utflykt istället. Vår lilla dagstur gick till Ronneby av alla ställen först tänkte vi åka till Karlskrona men där har man ju varit en och en annan gång. När man är ute och åker måste man såklart hitta något bra fik, och efter en googling hittade jag Café mandeltårtan och det var värt ett besök vill jag lova.Det där med att nosa upp bra fik när man är ute och åker är en gen som jag med största sannolikhet har ärvt från min pappa. Hursomhelst låg detta fantastiska café i stort gammalt hus med en jättestor glasveranda precis intill Ronnebyån, för det är ju inte bara fikat som räknas miljön spelar ju faktiskt också stor roll. Det blev sallad med varmrökt lax till lunch som avslutades med kaffe och glass.