DSC_0127

DSC_0147

DSC_0148

I början av veckan fick jag nyplockade lingon av svärfar, det mesta blev till sylt men ett par påsar la jag i frysen för jag tänkte att det kunde använda dem till att baka med. Så i fredags blev det muffins med lingon och kola, en perfekt kombination mellan sött och syrligt.

3 ägg

1 dl strösocker

1,5 dl ljust muscovadosocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

ca ½ burk karamelliserad mjölk

2 dl lingon

sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken, blanda med äggsmeten, häll i lingonen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till knappt hälften och klicka i ca 1 msk karamelliserad mjölk, täck med smet. Grädda i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

 

 

Views All Time
Views All Time
1984
Views Today
Views Today
1

3 thoughts on “Muffins med lingon och kola

  1. Hej Sara!
    Vi har träffats men jag är osäker på om du minns mig. Vi var på en möhippa i Ullared ihop för några år sedan 😉 Vi bodde i Växjö då men bor i Ingolstadt i Bayern nu. Ville bara skriva en hälsning och säga att jag gillar dina bilder jättemycket 🙂 De känns lugna.
    Många hälsningar från Linnea

  2. Hej Sara! Vi är inne här på din sida och tittar jag och Annie. Kakorna ser goda ut och bilderna är jättefina! Hälsningar Mormor Elna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *